
بدون سویا
Soy Free
سویا مانند هر ماده ی غذایی دیگری، مخلوق خداوند بوده و فواید و مضراتی برای سلامتی بشر داشته است. دانه های سویا به طور طبیعی سرشار از پروتئین و تقریبا تمام اسید آمینه های ضروری بدن هستند. همچنین غنی از چربی های گیاهی، کربوهیدرات، ویتامین های مختلف و مواد معدنی مهم نظیر کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز، سلنیوم، تیامین، ریبوفلاوین، پیریدوکسین و فولات می باشند. علاوه بر این سویا منبع طبیعی پلی فنول ها یا نوعی آنتی اکسیدان که می تواند به محافظت از بدن در برابر آسیب سلولی و شرایطی مانند بیماری های قلبی کمک کند، می باشد.
دانههای سویا غنی از ایزوفلاون سویا هستند که زیرشاخه ای از پلیفنول ها اند. به آنها به دلیل توانایی برای اتصال و فعال کردن گیرنده های استروژن در بدن فیتواستروژن گفته میشود.
چرا از سویا استفاده نکرده ایم ؟
Why we don’t use soy
در کنار محاسن سویا، سویا دارای مضراتی از این قبیل است :
- اثرات تقلید استروژنشباهت ایزوفلاون های سویا به هورمون های جنسی زنانه ی استروژن
- اثرات زنانه در مرداناحتمال کاهش تولید هورمون مردانه (تستوسترون) توسط ایزوفلاون های سویا
- خطر ابتلا به سرطانامکان افزایش خطر ابتلا به سرطان های سینه یا اندومتر توسط ایزوفلاون های سویا
- اختلال در عملکرد تیروئیدامکان کاهش عملکرد غده تیروئید توسط برخی از ترکیبات موجود در سویا
- اثرات نامطلوب در نوزاداناحتمال تاثیر منفی سویا بر رشد مغز، جنسی، تیروئید یا سیستم ایمنی
- تراریختگیدانه های سویا اغلب از نظر ژنتیکی اصلاح شده یا GMO هستند
- اثرات ضد تغذیه ایدانه های سویا حاوی ترکیباتی هستند که ممکن است توانایی بدن برای جذب ویتامین ها و مواد معدنی را کاهش دهد
- مشکلات گوارشیممکن است مواد ضد مغذی موجود در سویا عملکرد روده را کاهش داده و منجر به بروز التهاب و مشکلات گوارشی شود
تمام موارد فوق علومی است که تا به الان ثابت شده است،اما ممکن است از این به بعد مطالعاتی انجام و علومی کشف شود که موارد فوق را نقض نماید، لذا مهدیار برای رفع خطر احتمالی، برنامه ای برای استفاده از سویا در محصولات خود ندارد.